FAQ

Veelgestelde vragen (en bijbehorende antwoorden)

Verhuren

  • Via NuPlek kun je nu makkelijk je overbodige/leegstaande opslagruimte aanbieden aan een groot publiek.
  • NuPlek verzorgt het incasseren en uitbetalen van de huur.
  • Voor u als verhuurder biedt dit minder gedoe, u hoeft alleen nog de sleutel over te dragen.
  • Overbodige/leegstaande ruimte levert u geld op.
U kunt bij het plaatsen van de advertentie aangeven dat u de ruimte wilt kunnen inspecteren. De huurder gaat hiermee akkoord bij het accepteren van de huurovereenkomst.
In het geval van een huurperiode van bepaalde tijd, waarbij de huurder kiest om de totale huurprijs in een keer te voldoen, ontvangt u het volledige bedrag voor de totale periode op uw rekening. Wij betalen het geinde geld uit binnen twee weken na het ingaan van de huurperiode.

In het geval van een huurperiode van onbepaalde tijd, of wanneer de huurder - in het geval van een huurperiode van bepaalde tijd - er voor kiest om de huurprijs per maand te voldoen, incasseren wij de huur maandelijks bij de huurder. Als wij de huur van de huurder ontvangen hebben, betalen wij deze uit op de 14e of 28e van de maand, afhankelijk van welke datum het minst ver in de toekomst ligt. Indien deze dag niet een werkdag is, betalen wij op de eerstvolgende werkdag uw huurpenningen uit.
Het minimumbedrag van de huur voor uw opslagruimte is €5 per maand. Bij een lager maandelijks bedrag zouden wij de ontwikkel-, administratie- en transactiekosten niet kunnen dekken. Er is geen maximumbedrag.
Nadat u beiden de huurovereenkomst hebt geaccepteerd, worden de contactgegevens zichtbaar op het profiel van de huurder. De huurder kan hierna ook uw contactgegevens zien.
Wij houden geen belastingen in over de huur die wij aan u uitbetalen. U bent zelf verantwoordelijk voor het opgeven van uw inkomsten en afdragen van eventuele belastingen. Of u belasting moet betalen en, zo ja, hoeveel hangt sterk van uw situatie af. Voor informatie hierover verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst. U kunt ook gratis bellen met de BelastingTelefoon op 0800-0543.

Huren

Allereerst bieden wij de huurder een overzicht van ruimtes die te huur zijn. De huurder kan zijn zoekwens invoeren en meteen zien welke ruimtes voor hem/haar geschikt zijn. Daarnaast biedt NuPlek een mix tussen particuliere en zakelijke ruimtes. Hierdoor kiest de huurder de beste prijs/kwaliteit aan de hand van zijn/haar wensen. Over het algemeen betekent dit een veel lagere prijs dan bij reguliere aanbieders. Naast al deze voordelen biedt NuPlek ook gemak en duidelijkheid voor beide partijen!
U kunt uw opslagruimte op verschillende manieren betalen. U kunt er voor kiezen om uw maandelijkse factuur via een bankoverschrijving over te boeken. Ook kunt u er voor kiezen om de betaling via iDeal te verrichten.
Tenzij u zelf een verzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij zijn uw spullen in principe niet verzekerd.
In sommige gevallen kan uw huidige verzekering al dekking bieden. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmaatschappij.